Heppataiturit-kerho

Heppataiturit-kerho kokoontuu sunnuntaisin klo 11-14 noin kerran kuukaudessa. Kevään 2017 ensimmäinen kerta on sunnuntaina 5.2. PäivinTallilla. Muut kerrat ovat 12.3., 9.4. ja 7.5. erikseen ilmoitettavassa paikassa. Ensimmäisen kerran alussa mukana olisi hyvä olla huoltaja/muu aikuinen.

Alakouluikäiset harjoittelevat kerhossa hevostaitoja sekä teoriassa että käytännössä, turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Lisäksi kerhossa voidaan leikkiä, askarrella, kokeilla eri liikuntalajeja ja järjestetää myös retkiä. SRL on tuottanut Hevoskerhotoiminnan tueksi materiaaleja ja hevostaitojen opettamisen perustietona on Hevostaito-opas. Jokaiselle kerholaiselle voidaan hankkia myös oma Hevoskerholainen -työkirja.

Heppataituriin ei ole erillistä osallistumismaksua ja alaikäraja on 6 vuotta. Heppataituriin osallistuvien tulee olla vakuutusturvan vuoksi 4H:n tai MRA:n jäseniä. Heppakerho yhdistyi 2013 syksyllä pidettäväksi Mäntyharjun 4H-kerhon heppataitureiden kanssa.

Heppataituriin kannattaa ottaa mukaan pienet eväät ja juotavaa. Tallilla toimiessa käytetään kypärää, joten oman voi ottaa mukaan. Tarvittaessa voi lainata myös tallin kypärää. Tärkeää on pukeutua sään mukaan.

Heppataitureita ohjaa Heli Ripatti apunaan Jaana Saalasti. Lisätietoja Heliltä, puh. 040 521 3474.