Mäntyharjun Hevosurheilukeskus kilpailualueena

Mäntyharjun Hevosurheilukeskuksen alue tarjoaa hyvät puitteet kisojen järjestämiseen. Hevosurheilukeskuksessa on Mäntyharjun hevosystäväinseuran (HYS) harjoitusravirata, hiittisuora, valjastuskatos sekä MRA:n ja HYS:n yhteisesti rakentama grillikota sekä MRA:n kaksi ratsastuskenttää (40×60 m ja 22×50 m), tuomaritorni, kahvio terassialueineen sekä käsihevosalue.

Hevosurheilukeskuksen sijainti
Leppäkummuntie 1, 52700 Mäntyharju
(61.43370, 26.90350)

Katso: MRA-aluekartta (pdf)

Ratsastuskenttien käyttö

Kentät ovat jokaisen MRA:n varsinainsen tai perhejäsenen (ei koske kannattaja jäsentä) käytettävissä maksutta. Jäsenen on kysyttävä kentän varaustilanne etukäteen tekstiviestillä Riina Pöyryltä puh. 050 533 5041. Jokaisen tulee huolehtia siitä, että jättää jälkeensä siistit paikat. Hevosten lannat on kerättävä pois sekä kentältä että valjastuskatoksen alueelta. Lannat voi viedä MRA:n harmaan kontin takana olevaan kompostiin. Muutoin jokainen kuljettaa lannat mukanansa pois.

Kenttää voivat myös seuran ulkopuoliset vuokrata käyttöönsä 8 € / kerta, myös valmennusten yhteydessä 8,-/valmennus. Tai 80,-/kausi ajalla 1.5. - 31.10. Kentän varaukset eija.kajander@gmail.com /puh 040 843 4388

Kentät suljetaan kaksi-kolme päivää ennen kilpailuja/tapahtumia kentän kunnostuksen ja kisajärjestelyjen takia. Tapahtumista tiedotetaan etusivulla.
Myös MRA:n valmennusten aikaan kenttä on varattu (yleensä maanantai-iltaisin, voit tarkistaa tilanteen Riina Pöyryltä tekstiviestillä puh. 050 533 5041.

Vuoden 2021 alustavat kisapäivät:

Parkkialue sijaitsee valjastuskatoksen välittömässä läheisyydessä sekä kisakenttien lähellä.

Kenttä 1 = 40 x 60 metriä ja Kenttä 2 = 22 x 50 metriä.

Valjastuskatoksessa on kuusi valjastuspaikkaa sekä erillinen pesupaikka. Myös saniteettitilat sijaitsevat katoksen päädyssä.

Kisakanslia toimii Kenttä 1:n päädyssä olevassa tuomaritornissa.

Kenttä 1:n pitkällä sivulla ja Kentän 2 päädyssä on katsomopenkit, josta kisoja on hyvä seurata. Kahvion alueelta on myös suora näköyhteys molemmille kentille.

Estekisat ratsastetaan Kentällä 1 ja verryttely tapahtuu Kentällä 2. Kentät sijaitsevat vastakkain, joten verkkakentältä on hyvä näköyhteys ja suora kulku kisa-areenalle.

Koulukisoissa ratsastetaan tarvittaessa kahdella kisaradalla. Tällöin verryttely tapahtuu Kentällä 1 rajatulla alueella (noin 20×60 m). Tuomaritornin rakentamisen myötä Kentällä 1 voidaan ratsastaa myös pitkän radan ohjelmia. Jos kisat ratsastetaan vain yhdellä kisaradalla, Kenttä 2 toimii verryttelyalueena.

Verryttelyyn on lisäksi käytettävissä ns. hiittisuora (1200 m) sekä hiittisuoran päädyssä sijaitseva harjoitusrata (1000 m). Harjoitusradan profiilissa on sekä ylä- että alamäki. Hiittisuoran leveys on noin 10 metriä, harjoitusradan noin 20 metriä.

Lisätietoja seuran puheenjohtajalta: mari.pilssari@gmail.com / p.040 1771 301.