Mäntyharjun Ratsastajat ry (MRA) on vuonna 1998 perustettu Suomen Ratsastajainliiton jäsenseura.

MRA:n tarkoituksena on edistää ratsastusurheilua ja hevosharrastusta Mäntyharjussa ja lähikunnissa siten, että mahdollisimman moni saa siitä itselleen harrastus-, kuntoliikunta- ja/tai urheilumuodon. Tavoitteena on myös, että taso kilpaurheiluna on mahdollisimman korkea. Seuran toiminta on jakautunut alueella toimivien tallien yhteyteen ja Mäntyharjun hevosurheilukeskukseen.

Tuomme esiin ratsastuksen kasvatuksellisuutta, luonnonläheisyyttä, soveltuvuutta eri ikäryhmille sekä sen tervettä vastuuntuntoa kehittävää vaikutusta. Yhteishenki on yksi seuramme arvoista.

Korostamme hevosmiestaidon merkitystä turvallisen ja tuloksekkaan kehityksen edellytyksenä sekä jaamme oikeaa tietoa hevosten käsittelystä ja kohtelusta sen kaikissa käyttötarkoituksissa.

Tähdennämme ratsastajan ja hevosharrastajan kunnon merkitystä ja ohjaamme pitämään siitä mielekkäästi huolta. Annamme yleisinformaatiota harrastus- sekä kilparatsastuksesta, alueella toimivista ratsastustalleista ja -kouluista. Tutustumme lähiseudun ratsastustalleihin.

MRA järjestää seura- ja aluetason kilpailuja sekä koulu- että esteratsastuksessa, sekä retkiä talleille ja ratsastus-/hevostapahtumiin. Heppakerhot toimivat säännöllisesti.

Ratsastajilla on mahdollisuus valmennukseen sekä koulu- että esteratsastuksessa.

Mäntyharjun Ratsastajat ry:llä ei ole ns. kotitallia, vaan toiminta on jakautunut alueella toimivien yksityistallien yhteyteen. MRA on aktiivinen ratsastusseura, pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme.

Talkootyö

MRA tukee vapaaehtoista työtä seuratoiminnan hyväksi. Kiinnostuksesta vapaaehtoisen talkootyön määrään ja tekijöihin, pidämme talkootyön tuntiseurantaa seuran järjestämissä kilpailuissa, tapahtumissa ja heppakerhoissa.

Kaikki seuran toiminta perustuu vapaaehtoiseen talkootyöhön ja seura haluaa kannustaa ja huomioida eri tavoin vapaaehtoistyöntekijöitä.

MRA palkitsee vuoden lopussa talkootyöhön osallistuneita ja kiitämme eri tavoin (retket, koulutukset, valmennukset) talkoolaisia arvokkaasta vapaaehtoistyöstä